Česta pitanja

Da li mogu preuzeti lekove koji su na recept (finansirani od strane države)?

Već više od godinu dana u bilo kojoj Apolo apoteci mogu se preuzeti i oni lekovi koju su na recept, kao u bilo kojoj državnoj apoteci.

Na koji način je moguće kombinovati prilikom visoke temperature lekovi koji sadrže paracetamol, protiv povišene telesne temperature, i ibuprofen, kao lekov protiv bolova?

Na svaka četiri časa je moguće uzimati lekove, naizmenično: recimo paracetamol prvo, odnosno lek koji sadrži paracetamol, nakon četiri sata ibuprofen, odnosno lek koji sadrži ibuprofen, sve dok se telesna temperatura bolesnika ne normalizuje. Doza leka utvrđuje se na osnovu težine pacijenta.

Da li imam alergiju na polen ili je u pitanju samo prehlada?

U slučaju alergije na polen obe nosne šupljine u potpunosti su začepljene, vodena tečnost curi iz nosa a veoma često dolazi i do suzenja i svraba očiju, kao i do učestalog kijanja. U slučaju prehlade, tečnost koja se odvaja iz nosa je gušća, tamnije boje, javlja se začepljenje nosa, ali ne u svakom slučaju prehlade. Pored ovog, kao simptom može se javiti i povičena telesna temperatura i bolovi sinusa.